Zondag van de waarheid voor eeuwige aartsrivalen

Club Brugge en Sporting Anderlecht. Gecombineerd hebben ze maar liefst 46 landstitels op hun palmares. Het leeuwendeel Club Brugge Anderlechthiervan, 33 stuks, is afkomstig van Anderlecht.  In Brugge zijn ze er op gebrand om dit seizoen eindelijk hun 14e landstitel binnen te halen.
Winst tegen Anderlecht in het eigen Jan Breydel-stadion zou Blauw-Zwart alleszins op de goede weg zetten. Bij verlies van Club, zien ze hun eeuwige rivaal haasje over doen in de stand.

De clash tussen deze titanen komt voor beide teams op een zeer ongelegen moment. Zowel Club als Sporting zitten de laatste weken in een serieuze vormdip. Club leverde de voorbije weken twee erbarmlijke prestaties af. Dit deden ze in Denemarken bij Deens kampioen Midtjylland, waar ze bleven steken op een nutteloos 1-1 gelijkspel. Vorige week nog werd Blauw-Zwart vernederd op en door Standard. Op Sclessin was 2-0 het uiteindelijke verdict.
Ook bij Paars-Wit lijkt de crisis dichter bij dan ooit. Na de bekeruitschakeling tegen Kortrijk (4-2) en de zeer nipte 3-2 thuisoverwinning tegen het bescheiden OH Leuven, volgden troosteloze gelijkspelen tegen Genk en Oostende. Anderlecht kon in deze wedstrijden nooit echt het laken naar zich toetrekken en kon dus ook nooit aanspraak maken op de overwinning. De spreekkoren “Hasi buiten” van de Brusselse aanhang weergalmden in het Astridpark.
Beide teams zijn enorm gebrand op deze overwinning, die voor hun fans veel meer waard is dan drie schamele punten in het klassement. Voor hen is dit een ware erezaak.

De laatste 10 confrontaties tussen Brugge en Anderlecht op Jan Breydel leverden 5 thuisoverwinningen voor Club, 3 gelijkspelen en 2 uitoverwinningen voor Anderlecht op.
Wedstrijden van dit kaliber krijgen bij de goksites de nodige extra aandacht. De meeste aanbieders van online sportweddenschappen geven voor Club-Anderlecht dan ook net iets betere quoteringen dan gewoonlijk. Zo krijg je op Tipico voor een overwinning van Anderlecht een quotering van x 3,6. Voor een overwinning van Club is dat x 2 en voor een gelijkspel ook x 3,6. Wie trekt er volgens jou aan het langste eind? Via deze link kan je op Tipico geld verdienen aan jouw favoriete ploeg. Succes!

Tagged With :

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.