Hoe ver komen de Rode Duivels op dit WK?

Ok, de 6 punten op 6 zijn binnen voor onze Rode Duivels… Maar wat wil dit zeggen over de rest van hun toernooi? Gisteren zagen we alleszins geen voetbal dat een kwartfinale waard is.

Het begon allemaal zeer goed tegen Rusland met veel flitsend voetbal en een Dries Mertens dat er bovenuit sprong. Maar na de eerste 20 minuten zakten onze Duivels helemaal weg en waren het de Russen die de controle over de match hielden. En die hebben ze tot de 80ste minuut ook goed vast gehouden! We mogen eigenlijk heel erg gelukkig zijn dat geen enkele van die aanvallen in een doelpunt eindigde, want eerlijk gezegd, het zou niet onverdiend geweest zijn voor de Russen.

5 à 10 minuten voor het einde schoten de Rode Duivels dan terug in actie en gingen ze opnieuw wat meer opbouwen om toch ook eens in de andere 16m te geraken. Een mooie voorzet van Hazard werd door Origi prachtig afgewerkt waardoor we in extremis toch de 6 punten binnen haalden. Echt verdiend, kan je het niet noemen maar goed, we gaan er niet om klagen.

De vraag is nu natuurlijk wat dit wil zeggen voor het verdere verloop van het WK. Het vertrouwen zit wel ok, ook al kwam er een barst in het pantser nadat Lukaku er afgehaald werd. Btw, Lukaku, trek het je niet aan, man! Je was goed bezig, maar het type voetbal vroeg om een ander type aanvaller, waar Origi dan beter paste.

Daarnaast kunnen we ook tellen op een sterk slotoffensief. Dat zagen we tegen de Algerijnen waar we een verliessituatie wisten om te buigen en deze keer viel de verlossende goal helemaal op het einde. En uiteraard mogen we steeds opnieuw rekenen op goede invalbeurten van de bankzitters. Dat komt natuurlijk omdat onze reserves stuk voor stuk kleppers zijn van formaat.

Het probleem zit hem in de controle over de match. Deze geven ze te makkelijk af en wanneer we eens tegen een ploeg zullen spelen die weet wat daarmee te doen, dan zullen onze Rode Duivels het deksel op de neus krijgen. Vermoedelijk komen we in de achtste finale uit tegen de USA of Ghana, beide ploegen welke al voor de nodige verrassingen gezorgd hebben en aanvallend sterk uit de hoek komen.

Het wordt dus spannend afwachten! Eindigen we als groepswinnaar, dan spelen onze Rode Duivels hun achtste finale op 01 juli om 22u. Worden ze toch nog tweedes, dan spelen we een dagje vroeger op hetzelfde uur.

Tagged With :

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.