Wat kunnen de Rode Duivels tegen toplanden?

Onze Rode Duivels pakten tijdens deze kwalificatiecampagne al moeiteloos de scalp van tegenstanders als Andorra en Cyprus. Dat verbaast uiteraard niemand. Toch zijn er een heel aantal fans op hun honger blijven zitten na de zeer matige prestaties tegen Bosnië-Herzegovina en Wales. 5 op 12 tegen deze “middelmatige” teams is simpelweg te min voor dit België. Wij zijn tenslotte het nummer één op de FIFA wereldranglijst!

Marc Wilmots en assistent Vital “Brommertje” Borkelmans hebben twee zeer mooie gelegenheden om gans België opnieuw te laten geloven dat we eindelijk die eerste Europese titel kunnen bemachtigen.

De eerste kans vindt nu vrijdag 13/11 omstreeks 20u45 plaats. Dan nemen de Belgen het op tegen Italië. Van de laatste 20 ontmoetingen tussen de Rode Duivels en de Azzurri wisten onze landgenoten er slechts 3 te winnen.
Gelukkig liggen de kaarten nu anders. België staat momenteel 12 plaatsen hoger dan Italië op de FIFA wereldranglijst. Daarnaast heeft België klinkende namen als Hazard, De Bruyne en Lukaku. Italië daar tegenover moet het doen met oude rotten als Buffon en Pirlo.
Belgium Italy NLGeen Belgische ziel dus die er aan twijfelt dat we vrijdag de 3 punten zullen thuishouden. Onze partner Ladbrokes trouwens ook niet. Zij betalen namelijk elke nieuwe klant tot €10 terug als België verliest! Wat houd je nog tegen om hier een weddenschap te plaatsen? Als je inzet op een overwinning van België, levert die weddenschap je ongeveer 2x je inzet op. Easy money?

De volgende klinkende naam die uit de bus is gekomen, is er een van een ander formaat. Onze Rode Duivels spelen op dinsdag 17/11 namelijk tegen niemand minder dan Spanje. Europees Kampioen in 2008, Wereldkampioen in 2010 en opnieuw Europees Kampioen in 2012. Wat een gouden generatie.

Zijn onze nationale helden voldoende voorbereid op al dit geweld? Wij denken alleszins van wel!

 

Tagged With :

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.